Hírek
Szemen lőtte magát egy férfi tűzijátékkal Sopronban
2011. január 01.

Szemen lőtte magát egy férfi Sopronban szilveszterkor, nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Egy begyújtott, de be nem indult tűzijátékot próbált megjavítani egy férfi Sopronban szilveszterkor, az egyik lövedék eltalálta a jobb szemét - mondta a megyei rendőrség szóvivője. Az 51 éves férfi este fél hétkor jelentkezett a helyi kórház sürgősségi osztályán, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

 
Meg lehet szabadulni a megmaradt petárdáktól
2011. január 01.

Több száz petárdát foglaltak le a rendőrök szilveszter napján a fővárosban. Számos esetben civil ruhás rendőröknek kínálták a tiltott pirotechnikai eszközöket - közölte honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Reggel hat óta tilos petárdázni, a megmaradt kis és közepes tűzijátékokat január ötödikéig lehet visszavinni a forgalmazóknak.

Bővebben...
 
Rendőrautó mellett lőtte ki a rakétát
2011. január 01.

Kétezer petárdát foglaltak le pénteken hajnalban a rendőrök a Borsod megyei Szendrőládon. Miskolcon már három hasonló esetben folyik eljárás - közölte a rendőrség. A rendőrök egy férfit ellenőriztek, úgy került elő a nagy mennyiségű illegális robbanóeszköz - közölte a Független Hírügynökséggel Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa. Mint hozzátette, a megyeközpontban, Miskolcon eddig három hasonló ügyben indult eljárás az ünnepek környékén. Két embertől kisebb mennyiségű petárdát foglaltak le a járőrök. Egy fiatal férfi ellen pedig azért indult eljárás, mert 28-a előtt - vagyis amikor még tilos - fellőtt egy házi tűzijátékhoz használatos rakétát, ráadásul mindezt egy rendőrautó mellett követte el. Ennek a szabálysértésnek az alsó büntetési tételnek az alsó határa 50-, felső pedig 100 ezer forint - közölte a szóvivő.

 
Mit tehet a gazda, hogy a kutya ne féljen szilveszterkor?
2010. december 25.

Mit tehet a gazda, hogy a kutya ne féljen szilveszterkor?

Akár otthoni körülmények között is hozzá lehet szoktatni a váratlan zajokhoz a kutyákat, így könnyebben átvészelheti a szilveszteri petárdázás hanghatásait - mondta az InfoRádiónak a Cerberos Kutyaiskola munkatársa.

Bővebben...
 
Többfokozatú rakéta 1551-ból
2010. január 20.

A romániai Nagyszeben irattárából az 1960-as években előkerült okmány és könyv azt bizonyítja, hogy az űrrepüléshez is elengedhetetlen többfokozatú rakétát és a harang alakú fúvókát már 1551-ben is sikerrel alkalmazták.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Oldal 6 / 10