Olcsóbb lesz az augusztus 20-i ünnepség
2009 július 31

A tavalyihoz képest húsz százalékkal olcsóbban rendezik meg az idén az augusztus 20-i állami ünnepségeket, a lebonyolításra kiírt pályázat győztesét tegnap hirdették ki - értesült a Népszabadság.

Az állami rendezvények és a tűzijáték, a kreatív tervezés, a gyártási és a médiafoglalási, valamint a PR-feladatok megszervezésére az Absolut Pyro Kft. és az Omega Trading Hungary Kft. alkotta konzorcium adta be a legelőnyösebb és legolcsóbb pályázatot. Információink szerint a konzorcium nettó 239 millió forintos ajánlattal győzött.

Tavaly a rendezvény összköltségvetése meghaladta a 290 millió forintot, és a rendezvényszervezés 241,6 millió forintos összegén túl külön tétel volt a PR-költség, a médiavásárlási és egyéb biztonsági feladatkör. Tavaly már július elején kihirdették a közbeszerzési pályázat győztesét, most ez hivatalosan augusztus elsejére tolódott.

Ünnepi tűzijáték 2008 augusztus 20-án Budapesten - 290 millióba került © MTI - Kovács Attila


A kormányszóvivő szerint mindez nem befolyásolja a programok megvalósítását. Szollár Domonkos lapunknak elmondta: a kormányváltás valóban nehezítette a pályázat gyors lebonyolítását - a pályázatot még márciusban írták ki -, de érdemi késlekedésről nincs szó. "A hivatalos programok előkészítése már hónapok óta zajlik. Már próbál a honvédség, és megkezdődtek a biztonsági előkészületek" - mondta lapunknak Szollár. Más forrásból úgy tudjuk, az eredeti kiírásban augusztus 20-a mellett az év hátralévő rendezvényei is szerepeltek, de ezeket időközben kivették a tenderből.

Forrás: HVG.hu