ÚJ RENDELET A LÁTHATÁRON
2009 október 30

Az IRM honlapján 2009.10.28.-án megjelent rendelettervezet szerint hamarosan változás lesz a 155/2003. (X.1.) Korm. rendelettel kapcsolatban ami a a polgári célú pirotechnikai tevékenységek felügyeletéről célt hivatott szolgálni.

A változás a rendelet tartalma szerint pozitív irányt vett, csak sajnos erre elég sokat kellett várni.

A rendelet legutóbbi módosítása 2007.12.24.-én volt, mikor a 2008.01.01.-es időponttól kezdődően EU-s besorolást tett kötelezővé a rendelet, mondhatni szinte elsőként az EU-ban. Az új besorolás egy kategóriacsúszást eredményezett, mellyel az volt a probléma, hogy a forgalmazhatóságot viszont nem igazították hozzá a megváltozott kategóriákhoz.

Így fordulhatott elő, hogy amit 2007.12.31.-ig lehetett évközben szabadon forgalmazni, azt 2008.01.01.-től már nem lehetett. Ez az évközben forgalmazott termékek körének 90%-át érintette. Ez sok vállalkozást arra kényszerített, hogy vállalkozását feladva más lehetőség után nézzen.

A mostani változtatás visszaengedi az év közbeni szabad kereskedelmi forgalomba azokat a termékeket amiket 2007-es év végéig lehetett, illetve kibővül a termékek köre jó pár termékkel amit ezidáig csak a Szilveszteri időszakban lehetett megvásárolni.

Ezek alapján az évközben forgalmazható termékek köre a Játékos pirotechnikai termékek (I. osztály vagy kategória) mellett kibővül a Kis tűzijátékok (II. osztály vagy kategória) körével - pár kivételtől eltekintve.

További részletek HAMAROSAN...

Forrás: IRM honlap